Genel

Definede yılan işareti anlamı ?

DEFİNE MERKEZİ

YILAN İŞARETİ DEFİNEDE

  • Kabartma yılan mezar taşında değilse kesin hazinedir. Mezar taşında ise mezardır. Ancak kabartmalarda kafa ölçümü yapılır. Açık yılanın malı özel hesaplama ile bulunur. Yılanların genelde boy ölçüsü gereklidir. Yürümekte olduğu istikamet emanet yönüdür. Diğer yılanlar kayada veya toprakta olabilir. Bu ise sadece kaya içinde yada mağaraya konulan gömülerdir.
  • tüm işaretlerde olduğu gibi yılanlarda da kesin yer belirtmek çok zordur. Yılan işaretlerinin o kadar çok geniş bir ifade yelpazesi vardır ki ezbere yapılacak her tarif okuyucuyu kesinlikle yanıltır. Tabi ki şöyle diyelim yılan korkunca kaçan ve sürünen bir hayvandır. ayrıca yılan yuvası daima deliklerdir. Öyleyse şöyle size bir ipucu vereyim. yılanın ağzı açık gibi görünüyor. emanetini arkasında ara. birde iyi bak derim eğer kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.

1Çöreklenmiş yılan: başı dışarıda ise iç sarımı baktığı yer önemlidir. Ancak mıntıkanın ayrı bir yerindedir. Çörek yılanın malı kaya kütlesi altında olur..

2Çöreklenmiş başı içinde olan yılan: emaneti içinde yada yanındadır. Kuyruk kısmı önem arz eder. Mutlak bir yön verilmiştir. Baş kısmından yön bulabiliriz. 2 adet ise yerin burası olduğunu söyler.

3 Birbirine sarılı öpüşen yılan: bu iki yılanın arasında bir istavroz veyahut başka işaretler bakınız. en planlı gömülen paralardır. gerçekten zordur kesinlikle malı yanında değildir. çevresinde bir yerdedir. takiple hazinenin en son işareti çevrede araştırılır…

4Direğe sarılı yılan: yukarıda yazdığım tüm yılan işaretleri uzmanlık isteyen bir alandır. Buda son işaretini arayan bir nişandır. Sarkan kuyruk yönü önemlidir. Ölçülecek son noktayı tespit edilerek emanet orada aranacaktır. Yani aranacak uzaklık 26-27 metre civarlarındadır.

5 S yapan yılan varsa buranın krokisi gibidir. buradaki patika yol yada dereye bakın oda yılan gibi S yapıyordur. para hangi kıvrımda olduğunu anlamak için işarete bakın. inceleyin kesin anlayacaksınız.